Teknik för resor

Nästa vecka åker jag till Storbritannien, först några dagar i Edinburgh sedan tåget ner till London. Flyget är bokat och incheckningen på nätet är avklarad, boardingkorten måste skrivas ut. Undrar varför det inte räcker att ha dem på bild i telefonen. I London finns ett kort för transporter som heter Oyster när kortet används får jag det bästa priset på min resa och skillnaden mot att betala kontant verkar vara betydande. En app för tunnelbanan är nedladdad, jag ser fram mot att testa den eftersom den ska ha en så kallad ”augmentet reality” funktion. Det innebär att jag telefonen känner av var jag är och förser mig med information om bästa resvägen, restauranger i närheten och kanske mer godbitar.

Det finns mycket kvar att göra för att förbättra upplevelsen av att resa, t.ex. att boardingkorten inte borde behöva skrivas ut, EAN koden för resan borde kunna skannas av på flygplatsen genom att jag visar den i telefonen. I Huffington Post beskrivs också en ny teknik där själva telefonen används för att betala resor och inte med SMS som vi redan gör idag, utan att telefonen hålls mot en sensor precis som plastkort används idag. Det finns några orosmoln för resan till London, det pågår arbete i tunnelbanan precis där jag ska åka (hoppas appen klarar mig runt det problemet) det är strejk idag i tunnelbanan som jag hoppas är över till nästa helg, sen finns terrorhoten mot stora turistmål i Europa. Här gäller det att hålla sig uppdaterad på nätet och det får ske via mobilen under resan när jag hittar wifi-zoner där jag kan använda min telefon utan att få skenande kostnader av att surfa utomlands. Följ mig på twitter så får du veta hur det går!!


Dela till andra:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • RSS
  • email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *