Kundbemötande

En del av kundservice är bemötande. När jag satt som styrelseordförande i Danske banks lokalkontor i Eskilstuna under lanseringen, var kundbemötande ett viktigt fokus. Något som visade sig vara avgörande för att lyckas med strategin att attrahera kunder inom målsegmenten. De flesta banker har liknande produkter och då blir bemötande extra viktigt. Hur många har inte varit frustrerade med bemötandet i sin bank. Det var väldigt spännande att ta det jag skrivit om i min kandidatuppsats och se det faktiskt fungera i verkligheten.


En annan bransch där jag arbetar nu är bilbranschen, där såg jag den här skylten i våras. Informationen är säkert helt korrekt men vad är det den säger till mig som kund? Hur får den mig att uppleva besöket? Både banken och bilverkstaden är företag som ofta har en stor del av vår privatekonomi och därför bör vi kunna ha stora förväntningar på bemötandet.

Företag som vill arbeta med att förbättra sina resultat investerar i att arbeta med kundbemötandet eftersom det visat sig att det ger resultat på sista raden. Något att tänka på nästa gång du möter en kund eller själv är kund och besöker ett företag.


Dela till andra:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • RSS
  • email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *