Nyfiken på 2011

2011 har börjat riktigt bra, jag ser med spänning fram mot resten av året. Med så många lediga dagar i början av året har det funnits en hel del tid för reflektion dels under träning och promenader dels i mötet med människor. Jag har funderat över målsättningar och ibland kanske plågat familjen med frågor om deras målsättningar. Jag skrattade gott åt Zits i SvD häromdagen där mamman plågar honom med liknande målsättningar och till slut säger han att de enda som behöver förändras i hans liv är mamman.

En insikt som nästan gick mig förbi pga mina förutfattade meningar, var en föreläsning av Neil Pasricha. Jag trodde det handlade om amerikanska Motormännen (Tripple A) eftersom titeln är ”3 A”. Under 17 minuter kort föreläsning går han igenom några avgörande förhållningssätt för livets berg-och-dalbanor. En av de ämnen han tog upp var vilken attityd vi har när det inträffar något svårt. Först tänkte jag att det har ju inte riktigt hänt något svårt i mitt liv men blev påmind om flera tillfällen när det varit tufft, när pappa dog i en olycka, olika uppbrott men det senaste var under 2010 när vi fick veta att vår son hade diabetes.

Det fanns inte tidigare i familjen och trots goda kost och träningsvanor dök det upp en dag. Hur sonen agerade är verkligen ett lysande exempel på attityd, han har hittat möjligheter, gjort spännande val och utvecklats som människa. Som familj har vi gjort en del anpassningar och det har varit några brandutryckningar men på det stora hela har vi fortsatt som vanligt. Vi kunde ibland uppleva att personalen på sjukhuset var frågande när vi inte alltid var med båda föräldrar på uppföljningsträffar och en gång skickade vi t.o.m. storasyster att följa med. Vi har aldrig fått så noggranna anteckningar på vad som diskuterats. Därför var det riktigt befriande att höra Neils föreläsning om insikter för att skapa förutsättningar för ett storslaget (Awesome) liv.

Jag är så glad att jag klickade på länken och tog 17 minuter att inspireras inför 2011! Attityd är bara en av de tre A:n och de andra är minst lika intressanta. 2011 har börjat bra och jag är nyfiken på resten av året.


Dela till andra:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • RSS
  • email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *