Happy New Year! (uppdaterad)

Med tanke på mitt förra inlägg så blir engelskan det bästa sättet att önska alla ett lyckligt nytt år. Jag gillar verkligen nyår, det är en tid att se tillbaka på vilka förväntningar som fanns inför året som snart är slut, vad som hände och vilka förväntningar som finns för nästa år. Redan som tonåring hade jag ett sätt att göra just det. Jag skrev ett brev till mig själv som skulle öppnas nästa nyårsafton. När jag läser om de förväntningar jag/familjen haft infinner sig också känslan som fanns då, för ett år sedan. Det blir en del skratt och insikter när vissa saker inte alls blev som vi tänkt oss, medan en del förväntningar överträffats och en hel del som vi inte hade en aning om för ett år sedan har hänt.

Jag gillar listor, bilagor om nyhetsåret och numer finns ofta korta filmer om vad som hänt under året, jag ser gärna på kronprinsessans år men ofta på SVTplay eftersom jag alltid röstas ner av familjen i konkurrensen om fjärrkontrollen.

Bilder på nyhetsåret finns i DN som påminner om kronprinsessans bröllop, askmoln, gruvarbetare i Chile medan SvD fokuserar på kända svenska som lämnat oss under året. En lista som jag hittade idag listar de värsta tabbarna under året, jag minns BP:s Vd som ville ha tillbaka sitt liv, men visste inte att Microsoft lanserat en smartphone som kostad 8 miljarder kr att utveckla som skrotades efter 6 veckor pga. alltför låga försäljningssiffror. Svanbergs ”small people” fanns inte med på listan men jag funderar fortfarande på om hans talskrivare gjorde misstaget eller om det var hans egen formulering. Det var i alla fall ett stort misstag.

Är det så farligt att göra misstag, som mamma till fyra barn har mitt förhållningssätt varit att ”Alla gör misstag, skillnaden är vad man gör när man inser att man gjort ett misstag.” På den senaste tiden har jag upptäckt flera affärsutvecklare går ännu längre och hävdar att den som gör flest misstag vinner.

Det gäller att göra misstag, göra ett nytt misstag och göra ett bättre misstag enligt Peters.

Han illustrerar det genom att säga att du missar 100% av de skott du aldrig skjuter. Det kanske är så att utan misstag blir det inga innovationer och ingen utveckling. Jag får ha det i åtanke inför förväntningarna på nästa år.

Så då får jag önska alla ett härligt 2011 med många misstag!! Ooops skrev först 2010 men han rätta det innan jag tryckte på Publicera 🙂

Äpplet faller som sagt inte långt från trädet, dotter Victoria har lagt upp DJ Earworm låt som är en mix av populära låtar 2010!


Dela till andra:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • RSS
  • email
  • Print

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *