Merry Christmas

Jag gillar det uttrycket bättre bättre än God Jul som för tankarna till maten under julen. Visst har maten en stor del i julfirandet men för mig handlar det mer om gemenskapen, något som påminner mig om hur lycklig jag är. Nyligen hörde jag om forskning som visar att en lycklig hjärna medför att du blir mer effektiv. Skulle jag vara inne i en period av negativitet tar det bara 21 dagar att ”rewire” din hjärna. Det handlar inte om att låtsas utan att ta till sig goda vanor som påverkar både mig själv och min omgivning, menar Att jobba smartare är något som är viktigt för att vara konkurrenskraftig både för en individ och för ett företag.

För mig handlar det inte om att undvika olikheter och obehagliga situationer, tvärtom anser jag att invändningar och missnöjda kunder är goda förutsättningar för utveckling. Att ta till sig vad en missnöjd kund tycker och göra något bättre kan vara ett sätt att få riktigt lojala kunder. Att vara öppen för invändningar i t.ex. ett projekt medför ofta att resultatet blir bättre. Något som jag uppskattade under min tid i USA var hur de kan hantera en diskussion där de kan tycka helt olika utan att vara respektlösa. Ibland kom en punkt där man kom överens om att vara oense (agree to disagree). För min del är det en mycket bättre väg än att pika, vara besserwisser och slå ner på människors svagheter. Ett bra exempel på den typen av positiva diskussioner är ”Beat the Press” där media är ett hett ämne.

Så för att knyta ihop detta önskar jag mig en jul full av invändningar och olikheter men full av respekt och värme, då är jag lycklig. Det är så våra jular brukar vara och det är säkert därför hela familjen ser fram mot julen varje år. Så jag önskar er alla en Merry Christmas!!


Dela till andra:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • RSS
  • email
  • Print

En reaktion på “Merry Christmas

  1. Pingback: Happy New Year! « Anette Rogers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *