Vad ska du bli när du blir stor?

Idag finns det fler alternativ än någonsin. Ibland verkar självförtroendet vara större än förmågan, något som inte minst syns i alla såpor. Traditionella företag som lyft Sverige som exporterande nation är bekymrade över bristen på unga människor som vill bli olika typer av ingenjörer. Eftersom jag träffat många av dessa ingenjörer vet jag att det finns många som har riktigt roliga jobb.

Men idag väljer många helt andra inriktningar och 2006 hade Sverige de högsta STIM intäkterna för export någonsin, musik som exportprodukt! Jag har länge också förespråkat att svenska tjänsteföretag borde arbeta mer med export, där finns det många möjligheter att göra bra ifrån sig. En som nyligen lyckas är Andreas Öhman (som även är mitt kusinbarn) vars film ”I rymden finns inga känslor” blivit nominerad som Sveriges bidrag som utländsk film för en Oscar.

Det ena behöver inte utesluta det andra, min förhoppning är att Sverige ska lyckas producera exportörer för produkter, tjänster och media. Förhoppningsvis kan flera motiveras att verkligen satsa istället för låta livet bara passera. Lycka till, vad du än tänker bli när du blir stor!!


Dela till andra:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • del.icio.us
  • RSS
  • email
  • Print

En reaktion på “Vad ska du bli när du blir stor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *